Föreningen

Välkommen till Brf Stallbacken Norra - En förening - många möjligheter

- i det vackra och natursköna området kring Svankälla i Gerrebackahöjd

EN FÖRENING - MÅNGA MÖJLIGHETER "Möjligheternas Hus i Gerrebacka", så beskrev byggentreprenören själv sitt bygge, Brf Stallbacken Norra, som stod klart 2003. De släta fasaderna ger ett modernt och spännande intryck och runt alla hörn finns det fönster som släpper in ljuset, vilket även ger interiören ljus och rymd. Totalt har föreningen 32 bostäder, varav 28 finns i föreningens elva omtyckta suterränghus med storlekar på 115 respektive 127 kvm. Härtill finns fyra bostäder i två stycken öppna och ljusa enplanshus om 94 kvm med en imponerande takhöjd på 5.2 meter , förberedda för loft, i vardagsrummet. I nästan alla fastigheterna finns fiberoptik inkopplad för bästa prestanda inom IT-tjänster som bredband, IP-tv, IP-telefoni, larm/bevakning mm.

SUTERRÄNGHUSEN Luftiga balkongfronter av svart stål ramar in de väl tilltagna balkongerna, som ligger utanför kök i österläge och vetter mot älvdalen. Altansidan med sin resliga fasad ger härtill möjligheter att skapa sin favoritplats i kvällssolen. I bottenvåningen möts man av en ljus och välkomnande entré. Här finns tvättstuga, klädkammare, garage och förråd.

Det är även förberett för bastu alt. extra rum och golvvärme på detta plan. Via trappan i entrén leds man upp till det öppna och ljusa mellanplanet med komfortabel golvvärme i de parkettbelagda golven. På denna våning finner man det stora och rymliga köket på 20 kvm och vardagsrummet med sin utgång till trädgården. Vardagsrummet är förberett för en sprakande braskamin och badrummet är förberett för ett bubbelkar. I det övre planet ryms badrum, klädkammare samt sovrum alt. kan man bygga om till ett stort allrum med väl tilltagen takkupa.

ENPLANSHUSEN Här erbjuds man ett marknära boende med stor och rymlig hall med klädkammare, i anslutning till det fina ljusa köket på 14 kvm som leder till ett verkligt luftigt vardagsrum om 27 kvm, med ett snedtak med en imponerande takhöjd upp i nock på hela 5,2 meter! Ett större sovrum på 12,5 kvm samt två mindre sovrum ansluter till vardagsrummet som leder ut mot baksidans trädgård. Hela bostaden värms upp av vattenburen golvvärme och utanför gaveln ligger carport och ett isolerat förråd om 10 kvm. Vissa lägenheter har även använt vardagsrummets höga höjd och byggt till ett loft och kontor på ca 25 kvm.

AKTIVT FÖRVALTAD FÖRENING Brf Stallbacken Norra är idag en välmående förening med mycket god ekonomi, proaktivt underhåll kombinerat med en av de lägsta avgifterna i området!

Genom en aktiv förvaltning med underhållsplan tom 2041 och flerårsbudget tom 2027 har föreningens styrelse haft bra förutsättningar att skapa ett attraktivt och modernt boende med hög komfort i en förening som hela tiden arbetar för att öka värdet för medlemmarna utan att skapa ett spekulativt boende ( dvs bl.a ej friköp).

GEMENSAM STÄDDAG MED LOPPIS & lOTTERI På föreningens gemensamma städdagar är det alltid en bra uppslutning, gott humör och fint väder ;-) Även många av föreningens yngre medlemmar medverkar och står för bl.a för Barnens loppis där alla intäkter går till välgörande ändamål. Efter dagens insatser ser deltagarna fram emot en trevlig avslutning med korv, bullar, saft och lotteri bland deltagarna.

LEKPLATS Föreningen förfogar över en liten men välskött och omtyckt lekplats där både de allra minsta och något äldre barnen brukar leka. Lekplatsen mynnar ut i den omgivande naturlekplatsen med klippor och kullar som lockar till klättring och spännande lekar.

GEMENSAMHETSFÖRRÅD Föreningen tillhandahåller en rad olika verktyg och redskap för underhåll och skötsel av gemensamma ytor och den egna trädgården. På detta sätt sparar föreningens medlemmar både på miljön och sina pengar.

MED NATUREN INPÅ KNUTEN Brf Stallbacken Norra ligger i ett naturskönt område strax norr om Kärra centrum som erbjuder allt från bad, sport, kultur, affärer till barnomsorg och skola. Föreningen är belägen högt upp och erbjuder en fin utsikt och har samtidigt fina promenadstråk och nära till stora skogsområden. Naturen finns bevarad ända inpå husknutarna och alla bostäder har fina gräsytor att njuta av. Hela området, Gerrebacka, är verkligen naturskönt och har bl.a. Natura 2000-området Svankälla som erbjuder möjlighet till sköna promenader och uppfriskande joggingturer på sommaren samt skidspår och skridskoåkning om vintern. I området finns det även Tolsereds 4H gård med en massa djur och ett café att ta del utav. Det finns gott om vandringsleder och flera golfbanor på nära håll.


KOLLEKTIVTRAFIKEN Med kollektivtrafiken kan du åka direkt till centrum med Rosa Express som på ca 30 minuter åker ända in till Göteborg. Det går gott om turer till/från Göteborg så det går lätt att kombinera ett naturnära boende med närheten till centrala Göteborg. Västtrafiks hemsida >>>

STADSDELEN KÄRRA-RÖDBO/SDN NORRA HISINGEN Flera förskolor finns i närområdet, Gerrebacka, och ännu fler i Kärra det närbelägna Kärra centrum som även har grundskola, sim- och sporthallar, bibliotek, apotek, bank, stormarknad; allt i ett välsorterat köpcentrum. Kärra är en grön och expanderande stadsdel som till ytan är en utav de största men bland de minsta kommunen sett befolkningsmässigt, ca 12 000. Läs mer om SDN Kärra-Rödbo > > >

BÄCKEBOL KÖPCENTER - & IKEA Inom fem minuter med bil når du IKEA och Bäckebol köpcenter med bl.a. butiker som Coop, El-Giganten, Mediamarkt, Systembolaget, XXL, Stadium Outlet, flera möbel- och byggvaruhus mm. Bäckebol köpcenter är också den första handelsplatsen i Sverige som har GreenBuilding certifierats med en minskat energiförbrukning med minst 25 procent.

KUNGÄLV Vår attraktiva grannkommun med bl.a. Bohus fästning en levande medeltidmiljö dit du kan ta med familjen på utflykter marknader, event eller varför inte bli dubbad till riddare. I Kungälv hittar du också Kongahälla Center, Göteborgs Kexfabrik/Kexboden, Barnens Lekstad och motionscentralen Fontin/Fontinberget; allt på bara fem minuters bilresa från Gerrebacka.

MARSTRAND Marstrandsön var en av Sveriges tidigaste och populäraste badorter och är numer om somrarna ett betydande turistmål och Sveriges seglingsmetropol som årligen är utgångspunkt för Marstrandsregattan, Match Cup Sweden och andra stora seglingsmästerskap. På Marstrand besöker du också Carlstens fästning med sina många event och kan välja mellan en enkel lunch i hamnen till fin fest och SPA på Marstrand Havshotell. Läs mer om Marstrand>>>